Ajankohtaista

Lue alta esimerkkejä rahoitushankkeistamme

Pankki hidasteli, Vauraus pelasti yrityskaupan

23.10.2020 13:06

Pankki hidasteli, Vauraus pelasti yrityskaupan
Pirkanmaalla toimiva konepaja oli saanut pankilta positiivista indikaatiota yrityskaupan rahoituksesta. Ajatuksena oli ostaa toinen konepaja, joka toimi yrityksen alihankkijana ja siten tuki yrityksen toimintaa erinomaisesti. Yritys oli indikaation perusteella jo sitoutunut kauppaan ja kauppa oli tarkoitus tehdä kolmen kuukauden kuluttua vuoden 2019 lopussa. Aikaa kului ja pankissa hommat menivät mutkikkaaksi. Asiakas ei saanut rahoitukseen päätöstä, vaikka Finnvera oli tulossa järjestelyyn mukaan.

Kolmen kuukauden odottelun jälkeen asiakas otti yhteyttä Vaurauteen. Tapaaminen saatiin järjestymään Tampereelle seuraavana päivänä yhteydenotosta. Yrityskaupan kauppasumma oli 1500000 euroa, johon yrityksellä oli kassassa 300 000 euroa omaa rahaa. Tarvittiin 1 200 000 euroa lainaa nopeasti. Yrityksellä oli hyvin varallisuutta, mutta rahoittajien kesken oli tehty sopimus, ettei lisälainaa saanut ottaa ilman heidän suostumustaan. Lopulta suostumus saatiin ja rahaa päästiin keräämään sijoittajilta.

Laina täyttyi vuorokaudessa, koska sijoittajille tarjottiin kiireen takia mehukas 11% korko ja lainalla oli osittain myös kiinteää vakuutta. Laina-ajaksi laitettiin 10kk bullet, koska tämä aika ajateltiin olevan riittävä sille, että asiakas ehtii vaihtamaan pankkia tai hakemaan toisen rahoittajan, kun Vaurauden laina eräntyy. Toinen suunnitelma oli, että mikäli pankki ei lähtisi rahoitukseen, niin Vauraus voisi tehdä lainasta pitkäaikaisen, kun nyt haettava rahoitus päättyy. Sovittiin, että palaamme asiaan viimeistään 2 kuukautta ennen lainan erääntymistä.

Alkusyksystä 2020 asiakas soitti. Alkuperäinen pankki olikin halukas uudelleen rahoittamaan Vaurauden lainan ja pitääkseen yrityksen pankissa se oli valmis laskemaan olemassa olevien lainojen marginaalia. Siten laina maksettiin pois jo 8 kuukauden kohdalla. Sijoittajille maksettiin yhden kuukauden ylimääräinen korko, joten he saivat 8 kuukauden sijoitukselleen korot 9 kuukaudelta.


Jaa verkostossasiJos tarvitset lainaa, jätä yhteystietosi!

Täytä lomake niin soitamme sinulle!

Yritys*
Nimi*

Puhelinnumero*
Sähköpostiosoite*

Lainasumma*
Laina-aika*

Kerro rahoitustarpeestasi*

Syötä suluissa oleva tarkistenumero (551)*